top of page

Ons team

Wij helpen u graag verder!

Arno Dijkgraaf

Fysiotherapeut en Praktijkeigenaar.Mijn naam is Arno Dijkgraaf. 

In 2013 heb ik "Fysiotherapie Dijkgraaf" opgestart

Mijn opleiding fysiotherapie heb ik in 2003 afgerond en ben mij daarna steeds meer gaan specialiseren in het behandelen van alle soorten klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Klachten die vaker terugkeren of worden afgedaan als chronische klachten kunnen vaak toch afnemen wanneer de blokkades die zijn opgetreden in het lichaam worden behandeld. Mijn streven is de fysieke klachten op een zo effectief mogelijke manier aan te pakken, waardoor er zo min mogelijk behandelingen nodig zijn. 

Specialisaties:

 • 2018: Orthopedische revalidatie. Behandelmethode waarin niet alleen de gewrichten en wervelkolom gemobiliseerd en gemanipuleerd worden, maar nadien ook door bindweefsel rekkingen en tapen samen met oefenen de juiste aansturing meekrijgen. Hierdoor leert je lijf weer hoe je optimaal kan bewegen zonder pijn. 
 • 2013-2016: Orthopedische Geneeskunde Cyriax.                                                                 Ik heb de opleiding aan het instituut NAOG gevolgd. Tijdens deze opleiding leer je om klachten gestructureerd te onderzoeken en in kaart te brengen. Het leren signaleren van onderliggende pathologieën (oorzaak van de klachten) en het behandelen daarvan met de meest recente behandeltechnieken maken hier onderdeel van uit.
 • 2009-2011: FOI, Functionele Osteopathie en Integratie.                                                            Inmiddels wordt deze specialisatie: Functionele Manuele Handelingen genoemd. Een behandelvorm die veel raakvlakken kent met manuele therapie, maar waarvan de behandelwijze veel zachter is en dus niet pijnlijk met minder kans op schade. Hierbij wordt gewerkt vanuit de visie dat het menselijk lichaam als geheel gezien moet worden en één klacht vaak een uiting is van reeds eerder ontstaande beperkingen en/of klachten. Het gehele lichaam wordt dan ook onderzocht op beperkingen en klachten en deze worden allemaal samen in een keten behandeld. Zelfs lang aanwezige of steeds terugkerende klachten worden zo effectief behandeld.
 • 2006-2008: Verschillende cursussen waaronder:

          -medisch-fitness voor verschillende doelgroepen         -inspanningsfysiologie en training bij chronische           patiënten via de Rehaboom,

      -oefentherapie bij artrose aan heup- 

       en kniegewricht,

      -behandelen van patiënten met Diabetes Mellitus.

Wessel Kampen

Fysiotherapeut en Craniofaciaaltherapeut 

by CRAFTA.

Mijn naam is Wessel Kampen. 

In 2001 heb ik mijn studie fysiotherapie afgerond en ben vervolgens bij defensie gaan werken. Hier heb ik ervaring opgedaan met (sport) revalidatie en medical tapen. Ik had de behoefte om mij meer te gaan ontwikkelen en ben in een particuliere praktijk gaan werken waar ik in aanraking kwam net cliënten die last hadden van nek-/hoofd- en kaakklachten.


Mijn interesse was gewekt en ik ben in 2008 gestart met een specialisatie op dat gebied en volgde de cursus Temporo Mandibulaire Dysfuncties.


Nadien ben ik me gaan specialiseren in het behandelen van niet alleen kaakklachten maar ook hoofdpijn, aangezichtspijn,schedel en halswervel/nekwervel klachten. Mijn opleiding tot CRAFTA-therapeut heb ik in 2018 afgerond.


Naast mijn passie voor mijn werk, ben ik een zorgzame vader van 2 kinderen en ben ik in mijn vrije tijd graag aan het sporten en aan het genieten van mijn sociale contacten. 

Specialisaties:

 • 2015-2019 Opleiding tot CRAFTA - therapeut. CRAFTA (Cranio Faciale Therapie Acadamie) is een specifieke behandelmethode om klachten aan de het hoofd, nek, hals, kaak en aangezicht te behandelen. Hierbij worden verschillende technieken gebruikt zoals DryNeedling, massage en mobilisatie/manipulaties van de kaak, schedel en nek en oefentherapie.
 • 2008: opleiding Temporo Mandibulaire Dysfunctie. Gericht op het behandelen van kaakproblemen.
 • 1997-2001: opleiding fysiotherapie.

Natalie Dijkgraaf

Fysiotherapeut en Pilates- en 

zwangerfitdocente.

Mijn naam is Natalie Dijkgraaf. 

Ik ben gediplomeerd fysiotherapeut, Dansante

fysiotherapeut, magnetiseur, Pilates Instructor, (sport)masseur, NRT® therapeut en

gediplomeerd ZwangerFit® docente.

Tevens geef ik les in aan de YVLO waar ik

fysiotherapeuten begeleid tot (ZwangerFit®) docent.


Mijn missie: jou in beweging houden door gebruik te maken van diverse behandeltechnieken vanuit een holistisch oogpunt.


Mijn motto: Met de juiste focus ben je tot veel meer in staat dan je ooit voor mogelijk hebt

gehouden.


Door onderzoek binnen KLM Royal Dutch Airlines naar staand werken op hakken

(afstudeeropdracht) en de jaren die ik hier als fysiotherapeut werkzaam ben geweest, ben ik

ervaren in het behandelen van diverse voetklachten.


Ook werkplekonderzoek en het geven van 

werktechniek training is een van mijn specialiteiten.

Specialisaties:

 • Holistische visie
 • Voetklachten
 • Pilates docent
 • Sportmasseur
 • NRT therapeut
bottom of page